Glidmedel

Glidmedel

Söker ni ett härligt glid för att förhöja njutning ytterligare finns det gott om glidmedel att välja på. Det finns några olika varianter som vi till stor del kan dela in i grupperna vattenbaserat, silikonbaserat, värmande eller kylande, smaksatt eller analt glidmedel. Välj det du tror ni kommer njuta mest av och haka inte upp dig på vad de olika glidmedlen är bra på.

Att glida på ett skonsamt och mjukt sätt är viktigt när det kommer till sex och onani. Lite medel för just för ett glidande ändamål kan göra mycket och är i regel väldigt billigt att skaffa. Ett bra glidmedel anser vi att alla som gillar vuxenleksaker bör inneha för att få ut dess fulla potential.

Medel som gör att glidet infinner sig

Gillar du att slicka din partner? Då väljer du ett smaksatt glidmedel som går att äta. Om du vill ha ett helt vanligt glidmedel endast för glidet väljer du ett vattenbaserad glidmedel. En personlig favorit är de medel som ger en hettande effekt, testa det om du aldrig gjort det innan!

Lek med bättre glid

Användningsområdena för ett glidmedel är alla möjliga tänkbara som du kan komma på. Allt från när ni vill penetrera trånga hål till att bara hälla ett gott smaksatt glidmedel över varandra och slicka i er. Huvudsyftet med detta medel är att minska friktionen och bidra till en skönare känsla vid både samlag och när du vill ha skönt på egen hand.

Det finns även andra användningsområden som inte innefattar sex. Några exempel på det kan vara när du ska ta febern i anus och tycker det är svårt att föra in termometern. Efter att ha smörjt in dig med ett glidmedel av valfri sort så kommer det gå betydligt lättare kan vi lova. Ett annat lite vanligare exempel är att använda glid för att föra in en tampong på ett så skönt sätt som möjligt.

Det är några grejer som är bra att tänka på när det är dags att välja glidmedel.

Bra att tänka på vid köp av glidmedel

Det klassiska glidmedlet är vattenbaserat och kan användas till i princip allt ni kan tänkas utan våta lekar. Gillar ni att ha sex i duschen eller i sjön så är ett vattenbaserat alltså fel val då det lätt går att tvätta bort i ljummet vatten. Just att det går lätt att tvätta bort gör att allra flest väljer det här glidmedlet till i princip vad som helst. Det är skonsamt mot vuxenleksaker och det är billigt att införskaffa. Om vi ska nämna en negativ aspekt så skulle det möjligen vara att det går bort väldigt snabbt och det är en god idé att ha tuben nära tillhands så att ni kan fylla på om ni känner att glidet håller på att försvinna.

Om ni söker efter ett långvarigt glid och inte vill behöva fylla på med medel mitt i sexakten kan välja att skaffa ett silikonbaserat glidmedel. Perfekt glid som sitter i såväl sängen som i duschen. Vi måste dock ta hänsyn till en kolossalt negativ aspekt och det är att silikonbaserad glid inte går att använda tillsammans med vuxenleksaker i silikon. Du som har bra erfarenheter från leksakerna vi tipsar om här på Sveriges största hemsida inom området vet att många av produkterna är just silikonbaserade. Ett stort minus som sagt men om ni inte har vuxenleksaker inblandade så fungerar det silikonbaserade glidmedlet perfekt tillsammans med en latexkondom.

Så en regel att lägga på minnet blir. Sex utan vuxenleksaker, välj silikon. Sex med vuxenleksaker i silikon, välj vattenbaserat.

Glid är ett måste vid analsex

Okej ett måste är ett starkt ord men en väldigt stark rekommendation sitter väl på sin plats. Att anala lekar är det område som mest kräver ett glidmedel stämmer antagligen då ni ska vara försiktiga så att  inte du eller din partner spricker där. Att få anus spräckt är en känsla som ingen bör bli utsatt för så var extra försiktiga och använd ett analt glidmedel. Som du läst här på sidan så kan ett glidmedel baserat på silikon vara att föredra om ni vill ha ett långvarigt glid. Att avbryta och fylla på med mer glid kan förstöra en del av stämning, kanske extra mycket vid analsex.

Lägg dock på minnet att det silikonbaserade är svårare att tvätta bort. Varmt vatten och tvål gör jobbet men beredd er på att behöva gnugga lite innan alla glidmedel har försvunnit.

Frågor och svar om glidmedel

Frågeställning: Vad är vanligast att använda glidmedel till?

  • Svårt att säga men vi antar att majoriteten använder glidmedel vid analsex. Om ni är sugna på att prova analsex så rekommenderas det verkligen att ni köper ett bra glidmedel för det ändamålet.

Frågeställning: De smaksatta varianterna verkar spännande, finns det risk att jag får ont i magen om jag slickar i mig för mycket?

  • Det är ingenting vi har hört talas om då mängderna du slickar i dig är så små. Men visst bör du kunna få ont i magen om du sätter i dig en hel tub på en och samma dag.

Frågeställning: Jag tycker att vuxenleksakerna har kostat tillräckligt med pengar, hur mycket kostar ett billigt glidmedel?

  • Väljer ni ett vattenbaserat glidmedel finns det att hitta för runt 50 kronor om du kollar runt lite hos de butiker vi tipsar om här på sidan.

Om ni hade tänkt att skaffa ett glidmedel för att kunna någon sorts analsex så är en analdildo perfekt för det. Gå till sidan om analdildos nu >

Hoppas du lärt dig allt du vill veta om glidmedel och att det kommer göra den sexuella upplevelsen skönare för både dig och din partner. Vill du ha ännu mer tips tycker vi du ska kolla på videoklippet som vi tycker är riktigt bra.

Köp glidmedel på Joyland nu >